Monday, August 7, 2017

Semoga mlm ni malam terakhir hg menangis aisyiah..
Semoga bantal ni xperlu lg menampung air mata ini..
Ya Allah kau beri aku kekuatan..
ya Allah kau berikanlah aku ketabahan..

Xpe2..

Kawan suka mmglah ramai..
kawan duka? Berapa kerat je ada..
Bila dh xtau nk cari kt mana lahi, tau lab tempat paling best nk luah is..
Yess, bantal kita ๐Ÿคฃ

Thanks my bantal sbb selalu jd mangsa air mata aku . :)
It's okay jgn rasa bsalah sbb skrg ni mmg xtau nk luah kat sapa.
Yess hg maybe cakap luah la kat Allah.. dia maha mendengar.. tp tau x psychology manusia pun
Perlukan someone utk diadu masalah.
Xpe2, tama2 mlm ni xde org nk di contact n xde org nk contact.. maybe sbb semua org bz dgn life memasing.. xpe2 ganbatte semua org. ;)

Saturday, May 27, 2017

everyone can fake a smile, but not everyone can hide their tears :)

hi there, opss, assalamualaikum..

lama, lama xmenulis, lama xbcerita, lama xmenulis isi hati. mungkin sbb kebelakangan ni bz sampai xsempat nk fikir mcm2. mungkin jugak ada insan2 yang selalu boleh dengar tadah telinga apa yang aisyah selalu nak cakap. tapi mlm ni rasa nak bercerita. tapi pelik sbb mlm ni xtau nak bcerita kat sapa, baru tsedar mungkin yang semua orang makin bz dengan hidup masing2. xpe, ganbatte walau dimana pun kalian berada :)

so, i'm doing fine here. yeah, i guess. sekarang dah masuk tahun ke empat pengajian. tinggal lagi lebih kurang 300 hari nak grad :) doakan semoga aisyah boleh grad dengan selamat tahun ni.

ok..

pastu dah xtau nk cakap pasal apa.. haha.

xpalah, nak tulis pun xtau nak tulis apa. nak cerita pun, xdak apa yang menarik di izuka ni. lab pun setelah 2 bulan ni xdak apa yang menarik, hima (free) memanjang, sampaikan dah jemu asyik mengulang buku JLPT.

ok tu je la kot...ingat boleh cerita banyak benda tadi, tapi bila dah taip, rasa mcm xdak apa nak diceritakan. pelik tak? aisyah yang sekarang ni dah jadi pendiam, pemendam. dah xbanyak nak diluahkan. ada satu jiki (musim) tu, mmg setiap malam bfikir sampai menangis. masalahnya bila nak cerita kat orang fikir apa sampai menangis tu, tak sampai hati, xsanggop nak kluarkan. takut guriskan hati sapa2. takot by doing that i'll hurt anybody. yeah.. i know, aisyah rashikunai kedo.. demo, ima no aisyah wa, so iu aisyah ni natta. but dont worry, aisyah masih xlupa mcm mna nak senyum :) . sore dake de ii desyou :) :)

ok semoga ramadhan kali ini menjadi ramadhan yang lebih baik untuk kita daripada sblm2 ini. selamat menyambut ramadhan dan selamat beribadah...

salam sayang, salam rindu dari kyushu, jepun :)

Sunday, September 25, 2016

FAQ



hello there, oppss, assalamualaikummm. hisashiburi desssuu. !!!

yee yee tau ! haha, ada org rindu aku kan? *angguk plis* :p

ok mai nak cita, so harini dah seminggu balik jepun. balik jepun wehhh hahaha. and esok dah nak start sem baru. so sebulan cuti kat msia byk suka duka ku lalui dengan tawa dan air mata~ itu sebenarnya cinta~~ haha. ok2 serius2. yang penting duduk sebulan kat rumah mmg puas hati gila sbb boleh mkn mak masak long masak yelah2, makanan malaysia yg penting ! haha.

so sebulan kat msia ni pun byk jugaklah ditemu ramah oleh wartawan2 yang nak tau serba serbi hidup kat jepun nii. haha, so kali ni nk bg jwpn dlm bentuk bertulis supaya nnti bila makcik2 tanya lagi, boleh lah ckp, "nnti makcik bukak la link ni sy dah jwb semua" hahahaha *bajet gila* sorry makcik2 XD

1. bila balik?
hahaha ni mmg soalan wajib lah kalau jumpa sapa2 pun. tp xkan la nk ckp 18hb haritu kalau makcik tu tanya taun depan kan.. hmm yg penting sy dah balik malaysiaaa yeayyy hahaha *gila*

2. best dak dok jepun? 
hahaha "bolehlah" adalah jwpn paling selamat setakat ni. kalau ckp best, nnti ckp lupa daratan pulak, tp apa yg best duduk jepun ni ialah aiskrim susu roti tuna dia sedappppp. haha. and kalau ckp xbest, maybe sbb diri sendiri xpandai masak kot *emoji tengkorak* haha tapi xpa ja zaman sekrg dunia hujung kuku nak makan je search la resepi masak and tada sungguh enak di mkn begitu sajaaa *tgn ke bahu*

3. belajaq apa sana?
pernah terfikir nak jwb "syariah" tapi kesian pulak kat pakcik tu *okay tukaq ke pakcik sbb kesian kat makcik2* haha. so insyaAllah sy pelajar tahun ke-3 computer science engineering di kyushu institute of technology jepun. hehe.

4. makan mcm mna kat sana? 
yess, sy makan nasi lembikkk *nanges* and sy dan pau masak sendiri. cuma kadang2 ohh tak, jarang2 mkn luar. haha. tapi setakat 5 bulan kat sini, we survived (Y) haha.

5. jalan mana dah?
hew2 sy dah round satu osaka sebelum balik haritu tp waktu tu musim panas sbb tu lah muka sy dh gelap skrg. hahah xdak keja.

6. dah boleh ckp jepun ka?
alhamdulillah boleh lah fhm sikit2 kalau depa ckp, cuma nk kata boleh ckp tu hmmmm, sikit sgt lah ckp jepun kat sini sbb depa xmau kawan dengan org kepala warna warni niiee *nanges* or org kepala warna warni ni yg sombong sgt? ehh tak lahhh, malu je :p

7. belajaq pun dlm jepun la? 
haa. *pendek*

8. sejuk dak sana? 
dakkk, panasss sgt. tp la ni dah koi sejuk laa, maghrib pun dah awai la ni.

9. bila habes? 
mac 2018 insyaAllah. :)

10. lepas ni sambung sana ka balik msia?
hmm masih memikirkan sbnrnya. tapi tu lah emel dr dai pasal syukatsu(job hunting) dah bertimbun2 masuk, hmm sambung master mmg tak la cumanya xtau nak keja msia ke jepun, kena consider byk benda jugak pasal ni, pasal family n negara tercinta. tapi tu lah, ikut lah rezeki ada kat mna kat situ lah.

okay dah tu ja kot soalan setakat ni. haha, kalau ada apa2 nk tanya lagi boleh lah pm *acah femes*

ehh jap, ada lg satu soalan femes, bila nak kawen? . ada jodoh ada lah :p

ok nahh lanja sikit gambaq jalan2 haritu. 

Displaying file1.jpeg

Displaying file4.jpeg

Displaying file9.jpeg

Displaying file3.jpeg

Displaying file8.jpeg

Displaying file5.jpeg


Displaying file.jpeg

Displaying file7.jpeg

Displaying file2.jpeg





ok bai wassalam.

Thursday, February 11, 2016

nak balik...

Nak balik
Nak balik
Nak balik

Rindu, risau, sayang, sedih 
Semua bergabung menjadi satu rasa yg sukar ditafsir.
Air mata jgn tanya lah byk mna dh kluar.
Tgh2 jwb exam pun tetiba mata boleh berair.
Cuma boleh tahan supaya x menitik atas paper ja.
Kalau x mesti examiners ingat xleh jwb soalan susah.
Padahal, xboleh balik, derita merindu ni lagi sakit drp xboleh jwb soalan exam.

Cari masa. 
Nak balik.
Tuhan, berikan aku kesempatan...

Wednesday, January 20, 2016

็ฌ‘ใ†็†็”ฑ

Kadang2 kita penat. Penat sgt2 dengan mehnah dunia. Byk dugaan yg kita kena hadapi dr hari ke hari. kadang2 tetanya sendiri kenapa semua ni kita yg perlu rasai. Kenapa bukan orang lain. Lalu kita pun sibuk membandingkan diri sendiri dgn org lain. Apa yg kita nampak? Kita nampak lebih org lain, kurg diri sendiri. Tapi kita lupa, org lain pun lalui kesukarannya sendiri. Cuma mungkin kita yg xtau. Setiap org ada ujian dia masing2.

Ingatlah bahawa ujian kita berbeza2, tp markah yg kita nak tetap sama. Dakara, setiap org harus berusaha dgn cara sendiri. Tp jgn lupa org sekeliling. Kalau kita perlukan bantuan, mereka pun perlukan bantuan. Sama macam kita. Cuma kita yg kadang2 xsedar benda tu.

Dan setiap ujian bukan utk tangisi, tp utk kita hadapi. Cuba ingat balik apa yg kita dah lalui sampai saat kita masih kuat skrg? Mcm2 kan? 1 pun xmenjatuhkan kita, bahkan membuatkan kita lebih yakin, lebih bersedia utk ujian2 yg seterusnya.

Kuatkan semangat, tetapkan hati, teruslah melangkah kehadapan, jgn lupa, dengan senyuman :)

ๆœ€ๅพŒใซ、็ฌ‘ใˆใ‚‹็†็”ฑใ‚’ๆŽขใใ†。ใ„ใคใ‚‚ๆ‚ฒใ—ใพใชใ„ใง

Tuesday, January 19, 2016

ๅผทใ

ใ“ใ‚“ใซใกใฏ、

ๅผทใใฆ、ใ„ใคใ‚‚ๅ…ƒๆฐ—ใชใ‚ขใ‚คใ‚ทใ‚ขใ•ใ‚“ใŒไปŠ、ๅฟ…ๆญปใซ้ ‘ๅผตใฃใฆใ„ใพใ™。ใƒฝ(*´∀`)ใƒŽ

ใงใ™ใ‹ใ‚‰、็งใฎใ“ใจๅฟƒ้…ใ—ใชใใฆใ‚‚ใ„ใ„。ใงใ‚‚...ไปŠใฎๅฟƒ้…ใŒใ ใ‚“ใ ใ‚“ใŸใพใฃใฆใ„ใฆใฉใ†ใ—ใ‚ˆใ†ใ‚‚ใชใ„...(^_^;)

ใชใ‚“ใ‹、ใ‚‚ใฃใจๅผทใใชใ‚ŠใŸใ„...

aisyiah!!

amaran!!!

aisyiah, jaga hatimu, jangan sakitkannya!

aisyiah, awasi hatimu, jangan biarkan ia terleka!

aisyiah, jaga matamu, jangan meliar!

aisyiah, Allah tuhanmu!

aisyiah, muhammad nabimu!

aisyiah, Islam agamamu!